Ce trebuie să ştii despre cafea.


Cu siguranţă nu v-aţi gândit foarte mult la beneficiile cofeinei. Majoritatea cunoaşte cafeaua ca o licoare servită dimineaţa, pe stomacul gol de multe ori – ceea ce nu recomand- , care îţi oferă energie pentru a-ţi începe ziua. Totuşi, cafeaua este un medicament în unele situaţii. Lectură plăcută.

Una sau două ceşti de cafea (sau ceai negru) consumate zilnic,  ajută organismul deoarece această băutură aromată conţine antioxidanţi care controlează distrugerea de celule.

Cafeaua poate ucide…  dacă bei în jur de 80 – 100 de ceşi una după alta. Ar fi cea mai gustoasă moarte, zic eu.

Cafeaua stimulează memoria – una din substanţele active din cafea îmbunătăţeşte funcţiile creierului- stimuleaza SRAA-ul – „trezire corticală” – şi prelungeste starea de veghe.

Cafeaua ne menţine mai tineri! Previne ridurile,  este folosită şi în tratamentele pentru frumuseţea pielii.

Pentru a obţine cafea decofeinizată se folosesc tot felul de procese chimice, astfel  specialiştii susţin că este mai bine să consumăm cafea normală, cu cafeină.

Stiaţi că durerile uşoare de cap şi chiar şi migrenele pot fi ameliorate prin consum de cafea? Cafeaua stimulează circulaţia sanguină cerebrală, ceea ce face ca o serie din mecanismele ce stau la baza durerilor de cap să dispară.

Institutului american împotriva cancerului susţine în urma unor cercetări că diabetul zaharat de tip II ar putea fi prevenit prin consumul zilnic a unei ceşti de cafea.  Antioxidanţii din cafea precum şi alte substanţe active reglează nivelul de insulină şi previn instalarea rezistenţei periferice la insulină.

Anunțuri

2 gânduri despre „Ce trebuie să ştii despre cafea.”

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s