Iubire sau atractie?


Totul ]n jurul tău parcă prinde dintr-o dată viaţă, rămâi fără poftă de mâncare lăsând loc fluturaşilor în stomac, nu-ţi poţi şterge zâmbetul de pe buze iar gândul iţi este mereu la el. Crezi că te-ai îndrăgostit? O să-ţi prezint câteva aspecte de care ar trebui s ţii cont, înainte de a trage concluzii pripite.

Nu te-ai întrebat niciodată de ce nu simţi niciun fel de emoţie faţă de o persoană care se neglijează în mai multe privinţe? Acest fapt este datorat lipsei de atracţie. Atracţia se împarte de obicei în doua categorii: atracţie fizică şi atracţie psihică. Cu greu putem deosebi iubirea de atracţie şi invers. Atracţia fizică este cea mai prezentă în rândul adoleşcenţilor. De multe ori aceasta este atât de intensă încat poate fi confundată cu uşurinţa cu iubirea.

Într-adevăr, de la atracţia fizică până la iubire este doar un pas. Putem afirma în acelaşi timp că atracţia fizică este preludiul iubirii, primul pas spre iubire. Pentru a ajunge însa la iubire, trebuie să trăieşti ambele sentimente şi să simţi ambele tipuri de atracţie căci atracţia fizică este, de cele mai multe ori, înşelătoare.

Dacă relaţia dintre doi indivizi de sex opus se bazează doar pe aspectul fizic, această relaţie nu se va putea dezvolta şi se va sfârşi într-un timp mai scurt decât ţi-ai imagina. Ideal ar fi ca într-o relaţie să existe comunicare iar aceasta porneşte atât de la atracţia psihică cât şi de la potrivirea de caracter şi concepţiile fiecăruia dintre cei doi parteneri.

Încearcă să cunoşti persoana de care te simţi atrasă fizic şi cu care vrei să formezi un cuplu, descoperă-i felul de a fi şi află dacă el este într-adevăr ceea ce iţi doreai, dacă sentimentul de iubire faţă de el a rămas la fel de puternic chiar şi după ce i-ai aflat micile defecte şi ai analizat restul de detalii atât de importante, care au legătură cu el.

Chiar dacă între voi e prezentă chimia, fii precaută. Gândeşte înainte să faci fiecare pas căci asta te va ajuta să împiedici deciziile greşite. Ai răbdare şi priveste-l atât obiectiv cât şi subiectiv. Nu te lăsa pradă emoţiilor şi sentimentelor, fixează-ţi principiile şi pune preţ pe ele, analizează situaţia şi încearcă să observi dacă el este capabil să respecte cerinţele şi nevoile tale.

Tu eşti stăpână pe tine, pe corpul şi mintea ta. Nu-ţi fie teama deci să te impui şi să respingi candidaţii nepotriviţi.
Un articol semnat Mihaela Ciotlăuş.

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s