5 motive ca să: nu iți vopsesti părul.


tumblr_mlsu8jlcGY1qeo244o1_500

Vopsindu-mi părul am observat micile dezavantaje ale vopsirii acestuia. Chiar dacă părul meu a fost înzestrat cu o culoare frumoasă, mereu mi-am dorit să incerc ceva nou, de la suvițe roz, roșii, verzi, șatene până la vopsirea completă a părului în roșcat și brunet. M-am gândit să fac un fel de top format din 5 motive pentru care nu este bine să-ți vopsești părul și să explic pe scurt de ce.

  1. Chimicalele –  vopseaua conține substanțe chimice iar utilizarea vopselei, acestea au efecte negative asupra scalpului și a părului.
  2. Reacțiile alergice – datorită chimicalelor pe care vopseaua le are, reacțiile alergice, în special cele cutanate, își pot face simțită prezența. Din această cauză e recomandat să testați pe o porțiune de piele vopseaua. Reacțiile alergice se pot identifica după roșeață și senzația de mâncărime. O formă severă a reacției alergice este șocul anafilactic care se manifestă prin umflarea gurii și a limbii, cu constricția căilor respiratorii.
  3. Bătaie de cap – odată ce te-ai vopsit, vei fi nevoită să o faci cel puțin din două în două, ceea ce nu îi face bine nici părului tău însă nici portofelului.
  4. Păr uscat, aspru și fragil – pe termen lung vopseaua afectează părul și îl distruge, lăsându-l uscat, aspru și fragil, prin urmare lipsit de viață.
  5. E peste tot – când faci baie, apa o să devină precum nunața culorii alese pentru vopsire iar în unele cazuri chiar și perna va căpăta aceiași nuanță.

 

 

 

Anunțuri

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s