Lecții de dans pentru toată lumea


Dansul este o formă de comunicare nonverbală, o artă care se poate transforma foarte ușor într-o adevărată pasiune și în același timp reprezintă un mod plăcut pentru a te menține în formă. Unii sunt de părere că dansul mai poate fi privit și sub formă de terapie. Am auzit mulți oameni care continuă să spună că nu dansează pentru că nu știu cum să danseze, uitând că există lecții de dans, atât lectii de dans copii cât și pentru adulți, atât pentru începători cât și pentru avansați și, desigur, pentru cei de performanță.

Probabil vă întrebați dacă este necesar să aveți un partener de dans pentru înscrierea la cursuri, răspuns este nu, nu este necesar. Multe din orele de dans sunt concepute la început pentru persoane individuale, deși cuplurile sunt încurajate să adere la aceste cursuri.

Să nu uităm că dansul ajută la coordonarea mișcărilor și vă dezvoltă echilibrul, făcut cu regularitate vă îmbunătățește sănătatea în multe feluri, prevenind bolile de inimă și tensiunea ridicată iar, de asemenea, vă dezvoltă vigoarea și forța iar ca bonus ajută la pierderea greutății în plus prin arderea grăsimilor. Însă avantajele cursurilor de dans sunt cu mult mai multe, spre exemplu printre cele mai puțin evidente se regăsesc următoarele: veți avea oportunitatea de a cunoaște multe persoane și veți afla multe despre dans și despre cultură în general, vă veți îmbunătăți capacitățile de comunicare și vă veți dezvolta capacitatea de lucru în echipă, dansul fiind un mijloc prin care veți cunoaște și alte forme ale artei, precum drama și muzica iar nu în ultimul rând este distractiv.

Sincer, eu mi-aș fi dorit să iau lecții de dans de la vârste fragede, iar acum vorbesc chiar din proprie experință, deoarece am simțit pe pielea mea cât de mult contează acest aspect. Am avut ocazia și plăcerea de a lua lecții de dans pentru o scurtă perioadă de timp, iar asta se întâmpla la începutul clasei a 5-a, însă n-am putut să țin pasul cu fetele care luau lecții de la vârste fragede, iar asta a reprezentat un eșec pentru mine și am renunțat imediat chiar dacă mi-ar fi plăcut să continui. Consider că părinții ar trebui să fie foarte atenți la căile pe care îi îndrumă pe copii deoarece întâmplările petrecute în viața unei persoane la vârste fragede o poate afecta pe aceasta iar soluția ideală ar fi urmarea unui curs și încurajarea spre un hobby deoarece ajută foarte mult în formarea micuților care vor deveni mai apoi niște adulți cu șanse reale în a reuși în viață.

Revenind la lecțiile de dans pentru copii, consider că sunt cea mai bună afacere având în vedere dezvoltarea sănătoasă atât fizică cât și psihică a copilului prin aceste lecții de dans, formându-i un comportament și o atitudine demnă de apreciat dar și o condiție fizică ideală.

Chiar și pentru cei care sunt mai pudici există soluții, mai exact există unele școli de dans care oferă instructori pentru pregătire individuală, în acest fel oferindu-vă posibilitatea de a învăța și interpreta în cadrul acestor ședințe particulare coregrafiile dansurilor pe care le îndrăgiți. O altă variantă alternativă ar fi cursurile de dans video în format DVD.

Nu mai stați pe gânduri, luați-vă papucii de dans în picioare și porniți spre cursuri!

 

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s