Casele de lemn


Casele din cărămidă se iau la întrecere cu casele din lemn și se pare că cele din urmă câștigă teren. Casele din lemn mai sunt cunoscute și sub numele de case americane sau case canadiene.

În primul rând o casă construită pe o structură din lemn se dovedește a fi cea mai avantajoasă decizie atunci când vine vorba de timp și bani, construindu-se până în 3 luni maxim și fiind chiar mai ieftine cu aproximativ 40% decât casele din cărămidă, datorită materialelor folosite.

Poți arunca o privire peste lista de prețuri și garanții pe Eco House, aici gaesti case din lemn ieftine.

Casele din lemn necesită o întreținere mai atentă însă acestea compensează prin faptul că sunt bune izolatoare termic, iar asta presupune că verile vor fi mai răcoroase iar iernile mai călduroase. Acestea sunt, de asemenea, ecologice și reprezintă o alegere înțeleaptă deoarece sunt mai sănătoase în comparație cu celelalte case unde igrasia își face ușor prezența, lemnul este un material atât ecologic cât și sănătos care atenuează schimbările de umiditate și acționează precum un tampon între aerul uscat și cel umed.

Dacă te-ai gândit serios să optezi pentru o casă din lemn, atunci trebuie să fii atent la finanțare, teren, proiectare, avize, autorizații, certificate, contractul și mai ales la firma aleasă pentru a executa lucrările.

Pentru întreținerea caselor din lemn sunt recomandate verificări periodice, cel puțin anuale care să aibă în vedere starea garniturilor de etanșare în sala de baie, balamalele ușilor și a ferestrelor, entanseitatea tâmplăriei, tencuielile exterioare, starea învelitorii, jgeaburile și burlanele care trebuie curățate, apariția condensului în mansardă sau în pod și desigur starea instalației termice. În comparație cu nevoile unei case de cărămidă, acestea nu par a da mari bătăi de cap.

Oamenii încep să observe aceste beneficii ale caselor de lemn, de aceea casele din lemn au ajuns să fie adoptate atât în mediul rural cât și în cel urban.

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s