Planul de afaceri


Mă gândeam ca în viitorul apropiat să pun pe picioare o afacere împreună cu un bun prieten, ideea este încântătoare la început însă lucrurile se complică atunci când deja ajungi să te gândești la modul în care trebuie să acționezi ca să faci acest vis să devină realitate.

Așa am ajuns la concluzia că orice întreprinzător are nevoie de un plan de afaceri. Managementul strategic constituie un un factor foarte important în ceea ce privește succesul afacerii. Planul de afaceri îți oferă o imagine de ansamblu și te ajută să fii mai organizat, iar cu ajutorul acestuia nu riști să rămâi blocat din cauza unui moment în care poți să devi confuz în privința pasului următor pe care trebuie să-l parcurgi.

Nici un manager care își cunoaște meseria și știe ce face nu te-ar sfătui să te avânți într-o afacere fără un plan, trebuie să fii conștient de faptul că o afacere necesită timp și răbdare, bani și dăruire, iar nu în ultimul rând o bună organizare. În caz că nu știați, cu planul de afaceri puteți obține finanțări, iar acest aspect este un bonus care vă va ajuta considerabil.

Există firme care oferă planuri de afaceri, unele dintre ele îți oferă posibilitatea să primești consultanţă managerială de specialitate pe o perioadă de timp , mai poți primi cărți sau manuale care să te îndrume în lumea afacerilor. Firmele care se ocupă cu planurile de afaceri, de obicei, îți pun la dispoziție mai multe opțiuni din care poți să alegi care consider tu că îți este mai potrivită.

Dacă folosești internetul pentru a alege o firmă cu care doreștisă colaborezi în realizarea unui plan de afaceri, își recomand să citești testimonialele, mai exact locul unde oamenii care au beneficiat de serviciile oferite de către firmă își exprimă liber părerea. O să te ajute să-ți faci o idee despre seriozitatea și calitatea serviciilor firmei respective.

Dar în caz că tu nu ai nevoie de un plan de afaceri și cunoști un prieten care are nevoie și vrea să obțină finanțare de la stat, poți să-l îndrumi spre una dintre firmele care te răsplătește cu 10% din comisionul lor.

Prin urmare, planul de afaceri este cheia spre succesul oricărei afaceri. Să nu vă fie frică să visați și să vă aduceți visele la realitate, nu e atât de greu pe cât pare, trebuie doar să începi iar apoi totul o să decurgă de la sine.

 

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s