De ce timpul zboara mai repede de la an la an


image

Noi, oamenii, avem tendința de a crede că timpul trece mai repede pe măsură ce înaintăm în vârstă. Așa să fie?

Știm cu toții că timpul este măsurat simetric, mai exact în 24 de ore, 60 de minute fiecare. Studiile demonstrează că pe parcurs ce îmbătrânim, nu mai simțim atingerea timpului în același mod.

Psihologii sunt de părere că percepția timpului accelerează cu cât înaintăm în vârstă. Studiile pe această temă indică faptul că schimbările biologice din corpul uman se realizează în decursul procesului nostru de îmbătrânire, iar nivelul de dopamină eliberat de creier scade și ne afectează ceasul interior, biologic.

Intensitatea emoțională de peste zi determină faptul că mulți dintre noi experimentează „Habituation Hypothesis”, având în vedere că în majoritatea timpului îndeplinim sarciniile necesare zilnice cu gândul în cu totul altă parte.

Avem instinctul de a nu conserva energia, iar când e presictibilă, mințiile noastre devin egiciente în a îndeplini sarciniile obișnuite. Inevitabil, majoritatea își folosesc această energie mentală făcându-și griji, analizându-se sau cântărind deciziile.

Indiferent în ce direcție ne focusăm mental, exhibând acest tip de comportament avem tendința de a compensa timpul, ca rezultat al impresiei noastre legate de ideea că timpul trece tot mai repede de la an la an.

Reclame

Un gând despre „De ce timpul zboara mai repede de la an la an”

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s