Opratiile estetice


image

Eu consider că operațiile estetice sunt o salvare pentru cei care nu au încredere suficientă în ei, însă în același timp reprezintă un proces dificil și un risc mult prea mare.

Nimeni nu e perfect și nici nu trebuie să fie deoarece imperfecțiunea are o frumusețe aparte, învăluită în mister.

La începutul adoleșcenței începem să ne observăm propriile corpuri dar și pe ale celorlalți din jur, comparându-ne cu aceștia, indiferent că sunt prieteni, străini sau oameni din reclame. Este firesc cât timp nu se exagerează și nu se crează o dependență și un motiv de anxietate din acest capitol al vieții noastre. Tindem să ne observăm defectele în timp ce le admirăm calitățile celorlalți, uitând că nimeni nu e perfect, aceasta este principala problemă căci nimeni nu ne pregătește să înfruntăm aceste situații. Știați că unul din cinci copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani s-au gândit cel puțin o dată la operațiile estetice? În urma sondajelor, aproximativ 75%, un număr foarte mare, dintre adoleșcenți nu sunt mulțumiți de corpul lor.

Fetele sunt mai sensibile decât băieții, prin urmare sunt cele mai predispuse la operații estetice, fiind presate de modelele din reviste și de societatea care le sufoacă și nu le permite să fie mulțumite cu ceea ce sunt cu adevărat. Tinerele sunt ușor de influențat căci majoritatea nu au o personalitate formată și nu se pot apăra în fața societății. Fie nu ești destul de slabă, fie sânii îți sunt prea mici, fie ai obraji prea dolofani, fie nasul îți e prea mare, fie clavicula nu e destul de evidentă, fie, fie și iar fie. În urma presiunilor acestea cedează și apelează la operațiile estetice, inconștiente de ceea ce presupune o operație estetică.

În cazul adoleșcenților șanșele ca să apară complicații în urma unei operații estetice este mare, ținând cont că peste 20% dintre operațiile care sunt realizate înaintea împlinirii vârstei de 25 de ani, trebuie corectate ulterior, corpul fiind în creștere.

Ai grijă ce îți dorești și nu uita că ești în creștere iar dacă ai trecut pragul de 25 de ani și tot nu ești mulțumit de corpul tău îți recomand să privești situația din altă perspectivă. Notează-ți calitățile, nu neapărat cele legate de fizic, poți să te bazezi și pe trăsăturile tale de caracter și personalitate. O să te ajute să te vezi în alt fel, căci exteriorul e în zadar atâta timp cât interiorul este deplorabil.

Încredere și iubire, de asta aveți nevoie.

Anunțuri

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s