Sablarea cu gheata carbonica


Vă povesteam într-un articol anterior despre gheața carbonică și atribuțiile ei care se pot aplica în diferite domenii de activitate, aceasta găsindu-se sub formă de granule de diferite dimensiuni, plăci sau blocuri de gheață. Însă, ceea ce nu am menționat despre gheața carbonică este că aceasta se poate folosi chiar și pentru tehnologia de sablare.

Pentru cei curioși sau pentru doritori, o să găsiți aici gheata carbonica pentru sablare, iar pentru cei care nu cunosc termenul de ”sablare”, le pot spune că sablarea cu gheață carbonică este o metodă industrială de curățare ce folosește spray abraziv, care are rolul de a accelera particulele de gheață carbonică cu aer comprimat, având scopul de a îndepărta poluanții de pe diverse suprafețe. Exista metode similare de sablare, precum sablarea cu nisip, sablarea cu sodă și așa mai departe. În procesul de sablare cu gheață carbonică, orice posibilă mizerie chimică este îdepartată pe măsură ce gheața carbonică sublimează la temperatura camerei și, de asemenea, se poate folosi pentru a netezi sau a face să devină mată suprafața pieselor metalice sau ale altor obiecte mai complexe sau mai simple.

Gheața carbonică nu se topește, spre surprinderea voastră, aceasta se evaporă. Prin urmare, datorită acestei particularități, gheața carbonică este eficientă în tehnologia sablării, iar această tehnologie ajunge să fie din ce în ce mai răspândită în România, având avantaje considerabile, este neabrazivă și nepoluantă, ceea ce înseamnă că, curățarea cu gheața carbonică este ecologică și economică și nu lasă în urmă reziduri, ceea ce se întâmplă în cazul sablării cu nisip sau în cazul altor metode clasice de sablare.

Cum se realizează? Granulele de gheață carbonică sunt proiectate cu ajutorul aerului comprimat la o viteză supersonică pe suprafața obiectului de curățat, iar magia se întâmplă.

În general, pentru sablarea cu gheață carbonică se folosește una din cele două sisteme de livrare care combină aerul comprimat cu gheața și accelerează particulele în afara duzei. Se poate realiza prin tehnologia cu un singur furtun pentru a emite explozii de aer și gheață carbonică. Avantajul este că la acest sistem se poate incorpora un furtun mai mare decât sistemului cu furtun dublu, iar asta fără să se observe vreo scădere semnificativă a presiunii la ieșirea gheții din furtun. Cea de-a doua variantă este tehnologia cu două furtunuri, care a fost dezvoltată înainte celei cu un singur furtun. Comparând-o cu aceasta, producerea sistemulului cu furtun dublu este de obicei mai puțin costisitoare, deoarece necesită un sistem de livrare mult mai simplu, care permite particulelor mai fine să fie emise cu o viteză mai mică, iar proprietățile din urmă permit curățarea suprafețelor mai delicate.

Gheața carbonocă este alcătuită din dioxid de carbon iar când acesta atinge o concentrație mai mare de 1%, devine toxic si poate duce la axfisiere. Prin urmare, utilizarea corectă a echipamentului în spații ventilate este esențial.

Uitați de vechile metode de sablare, sablarea cu gheață carbonică se dovedește a fi cea mai bună alegere, dacă ținem cont de avantajele oferite în comparație cu celelalte metode de sablare existente.

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s