Episoade: Episodul IV


300920_595586763809658_524464495_n

Se spune că ochii sunt fereastra către sufletul omului. Crezi că e adevărat? Eu sunt de părere că nu există o vorbă mai adevărată decât aceasta. Prin urmare, pornind de la ideea că ochii sunt oglinda sufletului te întreb:

Atunci când te privești în oglindă, tu ce vezi în ochii tăi?

De câte ori nu ne-a înșelat privirea, lăsându-ne goi în fața celor din jur, neprotejați și vulnerabili, contrazicându-ne mai mereu vorbele. Mie nu-mi inspiră prea multă încredere vorbele, sunt pe principiul ”acta, non verba”. În zadar gura ta îmi spune minciuni dulci și bine gândite când în ochii tăi cristalini pot să citesc singurul adevăr de care îți e teamă.

Presupun că n-ai crede dacă ți-aș spune că eu cunosc femei care te admiră de la distanță și care te doresc ca pe-o comoară. Îmi mărturisesc pe rând cum că nu există în întreg orașul un alt bărbat, așa cum ești tu.

Spune-mi, de ce eu nu văd ceea ce văd ele, de ce nu te pot privi prin ochii lor? Totuși, pe mine mă porți în gând. Eu te cunosc, iar atunci când ajungi să cunoști cu adevărat o persoană, realizezi că acea persoană are atât defecte cât și calități, distrugând impresia imaginii de perefecțiune de la început, însă datorită faptului că acum cunoști acea persoană tinzi să treci cu vederea peste defecte.

Atracția dintre noi doi este evidentă, iar conexiunea pe care o avem stârnește invidii. E o raritate ceea ce avem noi și, cu toate acestea, n-aș da o clipă din viață ca să mă remarci, în timp ce femeile și-ar negocia sufletul cu diavolul doar ca tu să le vorbești.

Sub chipul tău de Adonis și trupul de Hercule, se ascunde un Einstein de care nimeni cu excepția mea nu a avut onoarea să-l descopere. Tu nu dai nici doi bani pe părerea celor din jurul tău, ești conștient că societatea în care trăiești este degradată și bolnavă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care te consider superior față de oamenii de rând și mă calci pe nervi pentru că refuzi să-ți dezvălui latura de geniu și pozezi drept măscărici, lăsând aparențele să vorbească în numele tău.

Diferența dintre mine și celelalte femei constă în simplul fapt că ele nu ți-ar înțelege dragostea pentru literatură și admirația pentru Eliade sau Dostoievski, căci ele nu sunt pasionate de asemenea chestiuni, lumea lor se învârte în jurul altor valori și văd în tine doar un Adonis și un Hercule.

N-am să le spun că eu sunt fata care te fascinează, fata cu care îți face plăcere să-ți petreci timpul și cu care ai împărțit mult mai mult decât vorbe, idei și vicii.

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s