Lecția nr. 3 – Secrete la nivel înalt


Acesta este un articol scris de Dan D. Farcaș, preluat din Terra Magazin.

ozn

Oficialitățile americane (și nu numai) au luat de la bun început în serios fenomenul OZN. În ciuda ironiei afișate în public, s-au făcut studii serioase pentru elucidarea originii sale. Aceste studii aveau un grad de confidențialitate vu totul excepțional. Pentru cei care ar avea îndoieli în acest sens, următoarea istorioară este revelatoare.

Wilbert B. Smith, inginer, doctor în electronică, având mai multe brevete la activ, lucra în 1950 la Ministerul Transporturilor din Canada și era foarte interesat de principiile de deplasare folosind sustentația magnetică. Citind o carte a lui Frank Scully, în care acesta emitea ipoteza că OZN-urile zboară utilizând magnetismul pământean, Smith s-a hotărât să investigheze mai îndeaproape problema. Plecând într-o călătorie de informare la Washington, el a luat legătura cu diverse personașități și apoi a redactat o notă adresată superiorilor săi. Aceasta, datată 21 noiembrie 1950, a fost clasificată la început drept ”strict secretă”, fiind redusă la ”confidențială” în 1969, devenind apoi accesibilă. În notă se găsesc, între altele, următoarele informații referitoare la OZN-uri:

Această problemă este subiectul clasificat la cel mai înalt grad de confidențialitate de guvernul Statelor Unite la un nivel încă mai înalt decât bomba cu hidrogen… Farfuriile zburătoare există… modul lor de operare este necunoscut, dar s-a depus în acest sens un efort important, printr-un mic grup de cercetători, puși sub conducerea doctorului Vannevar Bush. Problema este considerată de autorități ca având o extraordinară importanță.

Strict secret

În hârtiile lui Smith au fost găsite, după moartea sa, niște manuscrise din care rezultă că sursa de la care acesta a obținut informațiile pentru nota din noiembrie 1950 a fost doctorul Robert I. Sarbacher, profesor de fizică la Universitatea Harvard, consultant științific al Comitetului de Coordonare pentru Cercetare și Dezvoltare Militară și ulterior președintele Institutului Tehnologic din Washington. Conform manuscrisului, Sarbacher a afirmat că subiectul OZN era clasificat ”cu două puncte mai în sus” decât bomba cu hidrogen, având, la acea dată, cel mai înalt grad de secret din Statele Unite. Întrebat asupra originii OZN-urilor, Sarbacher a răspuns că ”tot ceea ce știm este că nu le-am fabricat noi; originea lor lor este foarte probabil nepământeană”.

Ufologul american William Steinman l-a regăsit pe profesorul Robert Sarbacher în 1983 și l-a rugat să confirme autenticitatea datelor din nota lui Smith. Într-un răspuns scris, profesorul Sarbacher afirma între altele:

Eu, personal, nu am avut relații cu cei implicați în operațiunile de recuperare a farfuriilor zburătoare și nu cunosc datele acestor recuperări. Hogn von Neumann a fost, fără îndoială, implicat. Vannevar Bush, de asemenea; cred că nici Robert Oppenheimer nu a lipsit. Doctorul von Braun trebuia să fi fost și el invitat, ca și alte personalități. Eu am primit unele rapoarte referitoare la OZN-uri în perioada cât am lucrat la Pentagon, dar nu eram autorizat să le scot din birou. Tot ce-mi amintesc este că anumite materiale, presupuse ca provenind din discuri prăbușite, erau extraordinar de solide. Am avut impresia, din sicuții, că extratereștrii erau alcătuiți aidoma unor insecte. Grație masei lor reduse, forțele de inerție implicate erau foarte mici în timpul manevrelor.

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s