Lecția nr. 9 – Clădirea ”printată” 3D


DUS-Architects-housePe țărmul unuia dintre canalele care străbat, în lung și-n lat, spectaculosul oraş olandez Amsterdam, este în construcție primul edificiu care va fi integral „printat” la… imprimanta 3D! Mai mult, pentru a veni în sprijinul celor interesaţi de acest proiect cu totul inedit, oficialii au pus în vânzare bilete, în valoare de 2,5 euro/tichet, pentru urmărirea modului în care se desfășoară procesul de construcție.

Arhitecții olandezi de la compania DUS vor utiliza o imprimantă 3D gigant, numită KamerMaker, care se află în interiorul unei „cutii” înalte de șase metri – anterior, această „cutie” a fost un container de transport naval. Apoi, piesele tridimensionale vor fi printate de această imprimantă, care depune, strat peste strat, plasticul topit în formele proiectate cu ajutorul programelor informatice speciale. Până acum, KamerMaker a mai produs și alte obiecte, mai mici (o bancă, de exemplu). Interesant este faptul că fiecare încăpere va fi printată sub aspectul unor corpuri masive, separate, care apoi se vor îmbina asemenea unor jocuri, ca piesele Lego. În clipa în care lucrările se vor finaliza cu totul, încăperile vor fi asamblate, tot ca într-un joc, una peste cealaltă, întreaga construcție urmând să dureze trei ani.

La final, clădirea va fi, ca aspect, asemănătoare caselor tradiționale amplasate pe malurile canalurilor olandeze. Deschisă publicului larg, clădirea va deveni muzeu de design, cele 12 săli ale sale fiind consacrate cercetării acestui domeniu al viitorului: construcțiile printate în 3D.

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s