Valentines Day – ANULAT!


article-0-178FB1A5000005DC-882_634x423

Sectorul Educațional al Episcopiei Române a Maramureșului a redactat un comunicat de presă în care anunță faptul că dorește să influențeze perspectiva creștinilor în ceea ce privește data de 14 Februarie, mai exact Valentines Day.

Spunând următoarele și nu numai:

„Aşa cum arată ea astăzi, Valentine’s Day nu este Ziua Îndrăgostiţilor, ci a desfrâului şi a jocului „de-a căsătoria“. Biserica Catolică se dezice de ea. În anul 1998, episcopii catolici din România au dat o declaraţie prin care şi-au exprimat dezacordul”, se arată în comunicatul remis presei de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

„Din punct de vedere creştin, se spune în declaraţie, este o profanare a memoriei unui martir şi a virtuţii castităţii faptul de a pune dezmăţul sexual public sub patronajul unui preot sfânt… Orice creştin conştient şi responsabil în faţa Lui Dumnezeu ştie şi nu poate tolera ca o Sfânta Taină – ca aceea a Căsătoriei – să fie celebrată batjocoritor în tramvai, în autobuz sau într-o speluncă, sub oficierea ei de către un impostor, în sfidarea ostentativă a unui sacrament instituit de Iisus Hristos, a Preoţiei şi a ofiţerului stării civile. Un creştin onest este convins că orice act sexual în afară căsătoriei este imoral, oricât de răspândit ar fi acest păcat“.

Prin urmare, dragi creștini, ziua de Valentines Day este etichetată ca fiind o zi a desfrâului. Câți dintre creștini vor ține cont?

Ideea este că această veste, personal, o să îmi întristează ziua de 14 Februarie, căci nu o să mai văd băieți cu animale de pluș în mână și ciocolată în pungi minuscule de cadou, luate din ultimii lor bani de țigări pentru iubitele lor prețioase cu care abia s-au cunoscut cu o zi inainte de marele eveniment. Nu o să mai fie atât de mulți copii născuți în luna Octombrie și nici atât de multe relații. Oamenii o să învețe să trăiască singuri și să se afunde în lectură… hahahahahahahahahaha. Ar trebui să șterg partea cu lectura, chiar vroiam să scriu un articol serios despre Valetines Day in cei cinci ani de blogging, dar asta e, am comis-o din nou.

Anunțuri

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s