Femeia – definitie, cum arata si cine este


Femeia este definită în ”Noul dicționar explicativ al limbii române” din anul 2002, ca fiind:

FEMÉIE ~i f. 1) Persoană matură de sex feminin. ◊ ~ în casă femeie angajată, în trecut, pentru treburi gospodărești. 2) pop. Persoană de sex feminin care și-a pierdut fecioria. [Art. femeia; G.-D. femeii; Sil. fe-me-ie] /<lat. familia

De asemenea, oameni celebrii de sex masculin precum Emil Cioran, Georges Brassens și William Shakespeare o definesc.

Femeia este muzica ratacita in carne – Emil Cioran
Femeia este un cadou care te alege – Georges Brassens
Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli – William Shakespeare

Eu consider că aceste definiții nu sunt suficient de explicative, într-adevăr, femeia este o persoană matură de sex feminin, dar nu este numai atât, căci o femeie nu este femeie doar după sex, ci ea capătă această denumire în urma comportamentului, caracterului și alegerilor care o definesc ca persoană. O femeie publică, definită de DEX ca fiind o femeie ușoară, nu poate fi numită, simplu, femeie.

Spre exemplu, mama mea este o femeie, se îngrijește, este respectată de comunitatea în care trăiește, are grijă de casa și familia ei, muncește, când are ceva de spus nu se ferește să o spună, indiferent de rangul pe care îl deține persoana care îi stă în față, are coloană vertebrală și este un model de urmat pentru mine.

tumblr_m0r4kgiUGe1r4putgo1_500

Însă, în general, se poate numi femeie acea persoană de sex feminin care are principii, care nu se limitează la ceea ce spun cei din jur, care ține capul sus și continuă să muncească pentru a își atinge visele și scopurile, dar care îi ajută și pe cei din jurul său să strălucească și îi inspiră să continue să lupte pentru ceea ce își doresc. Când o s-o întânești, o să îți dai seama, o femeie nu trece neobservată prin viața unui bărbat, o femeie își lasă amprenta în inima celor care reusesc să o cucerească, căci femeia trebuie cucerită ca o cetate, după cum spunea și marele scriitor Marin Preda. Femeia nu este vulgară, dar nici prea pudică, știe să își arate feminitatea în limita bunului simț, atât cât să stârnească priviri și curiozități. Unghiile ei sunt mereu curate și îngrijite, machiajul întotdeauna fresh și cât mai natural, o femeie nu are nevoie de artificialitate, ci doar de puțină culoare pe buze, niște rimel și puțină pudră. O femeie poate fii orice doamnă sau domnișoară care se respectă atât pe ea cât și pe cei din jur, poate fii mama sau sora ta, vânzătoarea de la chioșc, actrița din filmul de aseară, vecina sau colega de birou.

Poate că greșesc, dar așa arată o femeie în viziunea mea. Sunt curioasă cum vedeți voi femeia. Aștept comentariile voastre în secțiunea de mai în jos.

Reclame

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s