Milionarul care traieste in duba


norris

Am ajuns din întâmplare pe businessmagazine.ro și am sesizat o oarecare știre a cărei rânduri o să le inserez chiar aici.

 

Daniel Morris este unul dintre cei mai promiţători jucători de baseball din Statele Unite. El a semnat în 2011 un contract cu o echipă din Toronto pentru care a primit un bonus de 2 milioane de dolari, însă trăieşte într-o dubă Volkswagen în parcarea unui magazin Wal-Mart.

Morris este unul dintre cei mai buni aruncători din liga în care activează, iar acest lucru i-a adus şi numeroase contracte de publicitate. Tânărul preferă însă să investească toţi banii şi să trăiască cu doar 800 de dolari pe lună – jumătate din salariul minim lunar oferit în Statele Unite. „Prefer să trăiesc sărac„, povesteşte Norris. „Atunci când nu ai presiunea banilor, e mai uşor să te concentrezi pe muncă.”

Ziua sa începe cu prepararea micului dejun la o plită portabilă, atunci când are la dispoziţie ingredientele necesare. Când îi lipseşte ceva, intră în magazinul aflat la doar câţiva metri distanţă. Urmează exerciţiile de dimineaţă şi apoi plecarea către stadion. Un ultim lucru pe care îl face, înainte de antrenament, este să ia un topor pentru a-şi „tunde” barba. Nu foloseşte lame de ras, pentru că nu le vede rostul.

A cumpărat duba când era în liceu, după ce a semnat primul său contract de profesionist. De atunci, maşina este cel mai bun prieten al său. „Maşina asta îmi dă libertatea de care am nevoie„, spune tânărul atlet, citat de ESPN. „E un lucru precum Yin şi Yiang pentru mine„. Merge cu maşina peste tot, doarme în ea şi îşi face excursiile cu ea. Când ajunge la antrenament şi o parchează între maşinile de lux ale celorlalţi jucători, colegii îl îndeamnă să îşi cumpere ceva potrivit statutului său social. Pentru Morris însă, viaţa pe care o duce este exact viaţa pe care şi-o doreşte.

Daniel Morris nu ştie cât va mai putea duce acest stil de viaţă, pentru că presiunea pusă de cluburile profesioniste este foarte mare. “Orice ar fi, voi continua să fiu un ambasador pentru promovarea lucrurilor de care îmi pasă”, spune Norris.

 

Eu cred că este un caz rar, este evident că nu face asta de dragul publicității, ci o face cu drag. Pentru oamenii ca el merită să îți dai jos pălăria, căci se cunoaște pe sine și își acordă libertate, echilibru și sinceritate față de cine este cu adevărat în adâncul ființei sale, nu toți își permit să facă acest lucru, datorită simplului fapt că sunt lași.

Reclame

3 gânduri despre „Milionarul care traieste in duba”

  1. foarte frumos ce ai scris, mesajul este minunat …Orice ar fi, voi continua să fiu un ambasador pentru promovarea lucrurilor de care îmi pasă….multumim…zi faina si spor in toate

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s