Story: Mirosul mortii


walking-dead-universal-r

[ Sursa poza: http://theobscuregentlemen.com/2013/04/30/1969/ ]

Ca o vrajă noaptea se aşterne însă pe gene somnul nu se îngrămădeşte. Stând pe pat, cu privirea în gol, un miros de lămâie îmi inundă nările, un miros puternic venit de nicăieri. Am auzit că moartea miroase a lămâie… să-mi fie sfârşitul aproape sau să fi mirosit moartea altcuiva? Cum e posibil? Moartea ar trebui să vină pe neaşteptate, nu însoţită de un avertisment, nu mirosind frumos şi proaspăt. Ai muşcat vreodată dintr-o lămâie? Ai muşcat cu poftă? I-ai simţit puterea şi aroma cu adevărat? Fiorii îţi străbat tot corpul, pentru câteva secunde, te rupi de Univers, simţi fiecare bucată, fiecare strop din sucul ei şi gustul îi e paradoxal căci e dulce-acrişor. Nu îmi e frică de moarte, e doar un sfârşit. Am trecut prin multe sfârşituri, de ce ar fi mai diferit? Am învăţat că orice sfârşit are un nou început, nu-mi fac griji.

Am observat, uitându-mă în jur, că multi oameni nu realizează că, de fapt,  e  greu să trăieşti, nu să mori. Am spus-o şi o mai spun, cu fiecare secundă pierim, indiferent de religie, de statut în societate, de coeficient de inteligenţă, de rasă, de specie, indiferent de orice… din această cauză suntem egali unii faţă de alţii. Nu eşti cu nimic mai deosebit în faţa morţii dacă eşti om sau doar un amărât de câine, moarte nu-i cruţă nici pe cei mai puternici. Atâta timp cât viaţa te pătrunde, moartea iţi va fi ca o umbră.

Încercând să aflu de ce oamenii sunt materialişti am descoperit că oamenii materialişti sunt cei mai slabi din câte tipuri de oameni există pe pământ. De ce? Ei cred că au nevoie de lucruri materiale, au dorinţa de a poseda corpuri fără suflet, lipsite de viaţă… n-au curajul să iubească o vieţuitoare, căci tot ce e viu o să devină pulbere şi în lipsa tăriei de caracter se consolează cu nimicuri, nerealizând că subconştientul lor îi conduce iar conştiinţa le-o subduce.

 

Reclame

Un gând despre „Story: Mirosul mortii”

Parerea ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

A site about life – society and lifestyle choices.

%d blogeri au apreciat asta: